Beleggers die op het advies van Leleux aandelen Delhaize kochten, werden alvast beloond voor hun inspanningen. De koers schoot in de daaropvolgende weken in de hoogte en de resultatenpublicatie was de spreekwoordelijke kers op de taart.

De omzet van Delhaize ging in Q2/2012 11,5 procent hoger tot bijna 5,7 miljard euro. Die stijging is vooral te danken aan de gestegen dollar.

Want de inkomsten uit de Amerikaanse supermarktketens Food Lion, Hannaford en Sweetbay (goed voor 66% van de groepsomzet) worden omgezet in euro.

Belangrijk was volgens Geert Van Herck ook dat ondanks een scherpe prijzenoorlog met andere winkelketens de bedrijfswinst over het tweede kwartaal minder dan gevreesd daalde.

Want Delhaize wist de Belgische omzet (20% van de groepsomzet) met 1,1% te verhogen terwijl de analistenconsensus op -0,6% uitkwam.

Kortom, de resultaten waren niet zo slecht als gevreesd en dit zorgde voor een mooie koersstijging. Sinds de top van 22 augustus 2012 zakte de koers zo'n 16%, een typisch geval van "buy on the rumour, sell on the news".

Geert Van Herck denkt dat dit slechts een neerwaartse correctie is en wil deze correctie als een nieuwe koopopportuniteit aanwenden.
Conclusie

De weekgrafiek toont de koersevolutie van de afgelopen 5 jaar, zo merkt Geert Van Herck op. In het voorjaar van 2007 noteerde Delhaize nog aan een koers van 75,79 euro, midden 2012 moest nog slechts 25,59 euro op tafel gelegd worden om één aandeel Delhaize te kopen.

Bij de bodem van 25,59 euro was de RSI tot zulke lage niveaus teruggevallen dat een technisch herstel zich opdrong.

Dat herstel bracht de koers reeds tot 35,93 euro. Geert Van Herck verwacht dat de na de huidige correctie van zo'n 16% de koers nog eens kan opveren naar de weerstand van 38 - 40 euro.

Op de daggrafiek richt hij zijn aandacht op de weerstandszone van 33 euro. Deze zone omvat de verschillende koerstoppen an midden september 2012.

Een opwaartse uitbraak moet de koers in staat stellen de vorige top van 36 euro te evenaren en een opwaartse uitbraak boven dit niveau brengt volgens Van Herck 38 euro in zicht (de top van apri 2012). De stop loss ligt op 28 euro.

Beleggers die op het advies van Leleux aandelen Delhaize kochten, werden alvast beloond voor hun inspanningen. De koers schoot in de daaropvolgende weken in de hoogte en de resultatenpublicatie was de spreekwoordelijke kers op de taart. De omzet van Delhaize ging in Q2/2012 11,5 procent hoger tot bijna 5,7 miljard euro. Die stijging is vooral te danken aan de gestegen dollar. Want de inkomsten uit de Amerikaanse supermarktketens Food Lion, Hannaford en Sweetbay (goed voor 66% van de groepsomzet) worden omgezet in euro. Belangrijk was volgens Geert Van Herck ook dat ondanks een scherpe prijzenoorlog met andere winkelketens de bedrijfswinst over het tweede kwartaal minder dan gevreesd daalde. Want Delhaize wist de Belgische omzet (20% van de groepsomzet) met 1,1% te verhogen terwijl de analistenconsensus op -0,6% uitkwam. Kortom, de resultaten waren niet zo slecht als gevreesd en dit zorgde voor een mooie koersstijging. Sinds de top van 22 augustus 2012 zakte de koers zo'n 16%, een typisch geval van "buy on the rumour, sell on the news". Geert Van Herck denkt dat dit slechts een neerwaartse correctie is en wil deze correctie als een nieuwe koopopportuniteit aanwenden. Conclusie De weekgrafiek toont de koersevolutie van de afgelopen 5 jaar, zo merkt Geert Van Herck op. In het voorjaar van 2007 noteerde Delhaize nog aan een koers van 75,79 euro, midden 2012 moest nog slechts 25,59 euro op tafel gelegd worden om één aandeel Delhaize te kopen. Bij de bodem van 25,59 euro was de RSI tot zulke lage niveaus teruggevallen dat een technisch herstel zich opdrong. Dat herstel bracht de koers reeds tot 35,93 euro. Geert Van Herck verwacht dat de na de huidige correctie van zo'n 16% de koers nog eens kan opveren naar de weerstand van 38 - 40 euro. Op de daggrafiek richt hij zijn aandacht op de weerstandszone van 33 euro. Deze zone omvat de verschillende koerstoppen an midden september 2012. Een opwaartse uitbraak moet de koers in staat stellen de vorige top van 36 euro te evenaren en een opwaartse uitbraak boven dit niveau brengt volgens Van Herck 38 euro in zicht (de top van apri 2012). De stop loss ligt op 28 euro.