Het is namelijk van juli 2007 geleden dat de fear index zich op zo'n laag niveau bevindt. Er is dus blijkbaar geen vuiltje aan de lucht, wat ook blijkt uit de koppen in de media. Die brengen alleen maar goed nieuws, voor slecht nieuws is momenteel geen plaats weggelegd.

Goed verkoopsignaal

Absolute waarheden bestaan er in de beleggingswereld natuurlijk niet, maar in het verleden gold een lage stand voor de VIX steevast als een betrouwbaar verkoopsignaal. In april 2011 dook de VIX eveneens onder 15 (gisteren stond de index op 13,99), waarna een correctie met 20% volgde.

Sommige analisten vrezen dat hoe dieper de VIX wegzakt, hoe groter de daaropvolgende correctie gaat zijn. Het minste slechte nieuws zou kunnen volstaan om de Amerikaanse beurzen te laten corrigeren. In dat verband zou een belangrijke rol voor Apple zijn weggelegd.

Topvorming bij Apple

In de chart van Apple is een topformatie opgedoken, vergelijkbaar met die bij goud en zilver in de herfst van vorig jaar. Apple is goed voor 18,44% van de weging van de Nasdaq 100, de index die momenteel de marktbepalende index is. Apple is tevens de belangrijkste component binnen de S&P 500.

Dat betekent wanneer Apple een correctie beleeft, de ganse beurs de neerwaartse beweging kan volgen. Daarom is het belangrijk om de koersevolutie bij de aandeel op de voet te blijven volgen. De kans is groot dat een correctie bij Apple een correctie op de Amerikaanse beurzen op gang zal brengen.

Het is namelijk van juli 2007 geleden dat de fear index zich op zo'n laag niveau bevindt. Er is dus blijkbaar geen vuiltje aan de lucht, wat ook blijkt uit de koppen in de media. Die brengen alleen maar goed nieuws, voor slecht nieuws is momenteel geen plaats weggelegd. Goed verkoopsignaal Absolute waarheden bestaan er in de beleggingswereld natuurlijk niet, maar in het verleden gold een lage stand voor de VIX steevast als een betrouwbaar verkoopsignaal. In april 2011 dook de VIX eveneens onder 15 (gisteren stond de index op 13,99), waarna een correctie met 20% volgde. Sommige analisten vrezen dat hoe dieper de VIX wegzakt, hoe groter de daaropvolgende correctie gaat zijn. Het minste slechte nieuws zou kunnen volstaan om de Amerikaanse beurzen te laten corrigeren. In dat verband zou een belangrijke rol voor Apple zijn weggelegd. Topvorming bij Apple In de chart van Apple is een topformatie opgedoken, vergelijkbaar met die bij goud en zilver in de herfst van vorig jaar. Apple is goed voor 18,44% van de weging van de Nasdaq 100, de index die momenteel de marktbepalende index is. Apple is tevens de belangrijkste component binnen de S&P 500. Dat betekent wanneer Apple een correctie beleeft, de ganse beurs de neerwaartse beweging kan volgen. Daarom is het belangrijk om de koersevolutie bij de aandeel op de voet te blijven volgen. De kans is groot dat een correctie bij Apple een correctie op de Amerikaanse beurzen op gang zal brengen.