Het effect van die maatregel zou echter maar van tijdelijke aard zijn, waarbij Gartman op de eerste plaats uitgaat van een snel herstel van de olieprijs. Hij gelooft dat de olieprijs nog fors in waarde kan stijgen.

Gartman, ook auteur van de Gartman Letter, is van mening dat elke correctie in de olieprijs beperkt in tijd en ruimte gaat zijn. China heeft het gelijk aan zijn kant om de rente te verhogen, kwestie van het inflatiegevaar in te dijken.

Gartman maakt zich echter sterk dat de Chinese economie aan een snel tempo zal blijven groeien en dat de vraag naar olie hand over hand zal toenemen. Dat moet de prijzen kunnen ondersteunen.

Het effect van die maatregel zou echter maar van tijdelijke aard zijn, waarbij Gartman op de eerste plaats uitgaat van een snel herstel van de olieprijs. Hij gelooft dat de olieprijs nog fors in waarde kan stijgen. Gartman, ook auteur van de Gartman Letter, is van mening dat elke correctie in de olieprijs beperkt in tijd en ruimte gaat zijn. China heeft het gelijk aan zijn kant om de rente te verhogen, kwestie van het inflatiegevaar in te dijken. Gartman maakt zich echter sterk dat de Chinese economie aan een snel tempo zal blijven groeien en dat de vraag naar olie hand over hand zal toenemen. Dat moet de prijzen kunnen ondersteunen.