De index opende maandag hoger, tuurde even over 235 via een intraday high op 235,96 om uiteindelijk de dag met verlies af te sluiten op 228,85. "Idealiter wordt de gap tussen 220,70 en 225,87 binnenkort gesloten nog voordat de AEX boven 235 uit stijgt".

Maar als de geschiedenis zich herhaalt zoals in 2003 dan wordt deze gap niet meer gesloten, aldus het commentaar gisteren. Wat moeten we met deze op het oog tegenstrijdige analyses?

Eerder werd aangegeven, dat in de komende weken gerekend mag worden op een per saldo zijwaarts koersverloop van de AEX met een opwaartse bias.

Binnen het korte termijn stijgende trendkanaal is er volgens Theodoor Gilissen Bankiers ruimte om de gap met een koersnotering te vullen, echter zeker is dit niet als de markt hetzelfde gedrag toont als zes jaar geleden.

De geschiedenis herhaalt zich zelden op geheel exacte wijze, maar vaak rijmt het wel. Zolang de AEX er niet in slaagt om de bodem van 23 januari (intraday high 235,51 / slotkoers 234,14) op slot-koersbasis te passeren, kan in een zijwaartse beweging mogelijk kortstondig 220,70 worden aangetikt.

Zo'n beweging biedt volgens Theodoor Gilissen Bankiers maximale koopkansen, want de AEX heeft vorige maand een klassieke 'bear'trap opgeleverd

De index opende maandag hoger, tuurde even over 235 via een intraday high op 235,96 om uiteindelijk de dag met verlies af te sluiten op 228,85. "Idealiter wordt de gap tussen 220,70 en 225,87 binnenkort gesloten nog voordat de AEX boven 235 uit stijgt".Maar als de geschiedenis zich herhaalt zoals in 2003 dan wordt deze gap niet meer gesloten, aldus het commentaar gisteren. Wat moeten we met deze op het oog tegenstrijdige analyses?Eerder werd aangegeven, dat in de komende weken gerekend mag worden op een per saldo zijwaarts koersverloop van de AEX met een opwaartse bias.Binnen het korte termijn stijgende trendkanaal is er volgens Theodoor Gilissen Bankiers ruimte om de gap met een koersnotering te vullen, echter zeker is dit niet als de markt hetzelfde gedrag toont als zes jaar geleden. De geschiedenis herhaalt zich zelden op geheel exacte wijze, maar vaak rijmt het wel. Zolang de AEX er niet in slaagt om de bodem van 23 januari (intraday high 235,51 / slotkoers 234,14) op slot-koersbasis te passeren, kan in een zijwaartse beweging mogelijk kortstondig 220,70 worden aangetikt. Zo'n beweging biedt volgens Theodoor Gilissen Bankiers maximale koopkansen, want de AEX heeft vorige maand een klassieke 'bear'trap opgeleverd