In Europa liep in januari de economische sentimentsindicator - een combinatie van consumentenvertrouwen en producentenvertrouwen - verder op, volgens ABN Amro indicerend dat de vooruitzichten voor consumptie en bedrijfsinvesteringen verder verbeteren.

Van de kant van de bedrijfsresultaten verschenen er de afgelopen week wisselende nieuwsberichten. Koninklijke Olie, dat twee weken geleden al een winstwaarschuwing afgaf, publiceerde teleurstellende resultaten, zowel in de upstream- als de downstreamactiviteiten.

In Europa liep in januari de economische sentimentsindicator - een combinatie van consumentenvertrouwen en producentenvertrouwen - verder op, volgens ABN Amro indicerend dat de vooruitzichten voor consumptie en bedrijfsinvesteringen verder verbeteren. Van de kant van de bedrijfsresultaten verschenen er de afgelopen week wisselende nieuwsberichten. Koninklijke Olie, dat twee weken geleden al een winstwaarschuwing afgaf, publiceerde teleurstellende resultaten, zowel in de upstream- als de downstreamactiviteiten.