Het afgelopen half jaar vielen volgens ABN Amro de retailinkomsten tegen. Daardoor daalde het directe beleggingsresultaat licht naar EUR 196,6 miljoen, onder de marktverwachting.

De identieke huurgroei in de retailmarkt van Corio was in de eerste negen maanden van dit jaar vlak, waar het eerste halfjaar nog een stijging van 0,8% liet zien.

Dat betekent dat de marktomstandigheden voor het vastgoedfonds het laatste kwartaal zijn verslechterd. De bezettingsgraad bleef stabiel op 96,5%.

Aantrekkelijke waardering

Het fonds gaat nu uit van een 1 tot 3% lager direct beleggingsresultaat dan vorig jaar, toen EUR 267 miljoen in de boeken werd gezet.

Het directe resultaat per aandeel komt 4 tot 6% lager uit dan vorig jaar, terwijl eerder van een bescheiden daling werd uitgegaan. Het bedrijf laat het dividend ongewijzigd op EUR 2,76 per aandeel in cash of aandelen. Op 4 december komt Corio met een update over de strategie.

De analisten van ABN Amro handhaven de opinie Kopen voor Corio vanwege de aantrekkelijke waardering en het relatief hoge dividendrendement.

Niettemin vielen de resultaten en de verwachtingen tegen. Binnen de sector vastgoed heeft ABN Amroj een lichte voorkeur in Europa voor Unibail-Rodamco (Kopen) en PSP Swiss Property (Kopen) en Simon Property in de Verenigde Staten.

Het afgelopen half jaar vielen volgens ABN Amro de retailinkomsten tegen. Daardoor daalde het directe beleggingsresultaat licht naar EUR 196,6 miljoen, onder de marktverwachting. De identieke huurgroei in de retailmarkt van Corio was in de eerste negen maanden van dit jaar vlak, waar het eerste halfjaar nog een stijging van 0,8% liet zien. Dat betekent dat de marktomstandigheden voor het vastgoedfonds het laatste kwartaal zijn verslechterd. De bezettingsgraad bleef stabiel op 96,5%.Aantrekkelijke waardering Het fonds gaat nu uit van een 1 tot 3% lager direct beleggingsresultaat dan vorig jaar, toen EUR 267 miljoen in de boeken werd gezet. Het directe resultaat per aandeel komt 4 tot 6% lager uit dan vorig jaar, terwijl eerder van een bescheiden daling werd uitgegaan. Het bedrijf laat het dividend ongewijzigd op EUR 2,76 per aandeel in cash of aandelen. Op 4 december komt Corio met een update over de strategie. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie Kopen voor Corio vanwege de aantrekkelijke waardering en het relatief hoge dividendrendement. Niettemin vielen de resultaten en de verwachtingen tegen. Binnen de sector vastgoed heeft ABN Amroj een lichte voorkeur in Europa voor Unibail-Rodamco (Kopen) en PSP Swiss Property (Kopen) en Simon Property in de Verenigde Staten.