Fortis Bank Nederland, eigendom van de Staat, is de beursgenoteerde holding nog altijd een bedrag schuldig dat schommelt tussen de honderden miljoenen en 2 miljard euro.

Dat zegt scheidend Fortis-voorzitter Jan-Michiel Hessels in een gesprek met Het Financieele Dagblad. 'Het is misschien minder dan 2 miljard euro, maar het is in ieder geval een substantieel bedrag.

De verplichting van Fortis Bank Nederland tegenover het oude moederbedrijf heeft te maken met een convertible van 2 miljard die de bank in 2007 plaatste.

Het was de bedoeling dat de obligaties eind 2010 worden omgezet in aandelen van het beursfonds Fortis tegen een vooraf vastgelegde koers van euro 18,74.

Door de koersdaling zijn de obligatiehouders hun kapitaal grotendeels kwijtgespeeld. Bij de huidige beurskoers zouden ze nog maar voor 160 euro miljoen aan aandelen krijgen. Het is echter onduidelijk of de schade voor de Nederlandse overheid beperkt blijft tot dit bedrag, of dat nog meer betaald moet worden.

Fortis Bank Nederland, eigendom van de Staat, is de beursgenoteerde holding nog altijd een bedrag schuldig dat schommelt tussen de honderden miljoenen en 2 miljard euro.Dat zegt scheidend Fortis-voorzitter Jan-Michiel Hessels in een gesprek met Het Financieele Dagblad. 'Het is misschien minder dan 2 miljard euro, maar het is in ieder geval een substantieel bedrag.De verplichting van Fortis Bank Nederland tegenover het oude moederbedrijf heeft te maken met een convertible van 2 miljard die de bank in 2007 plaatste. Het was de bedoeling dat de obligaties eind 2010 worden omgezet in aandelen van het beursfonds Fortis tegen een vooraf vastgelegde koers van euro 18,74. Door de koersdaling zijn de obligatiehouders hun kapitaal grotendeels kwijtgespeeld. Bij de huidige beurskoers zouden ze nog maar voor 160 euro miljoen aan aandelen krijgen. Het is echter onduidelijk of de schade voor de Nederlandse overheid beperkt blijft tot dit bedrag, of dat nog meer betaald moet worden.