Als er aan deze voorwaarden wordt voldaan dan krijgt de converteerbare obligatie de karakteristieken van een aandeel. In een recent rapport onderzoekt het Allianz Global Investors capital markets analysis team de prestaties van converteerbare obligaties en de correlatie met aandelen en obligaties in Europa over de afgelopen 20 jaar en komt tot de conclusie dat dit beleggingssegment in veel opzichten "het beste biedt van twee werelden".

Het Allianz Convertible Bond fonds van AllianzGI biedt een mutual fund dat belegt in Europese converteerbare obligaties.

Het Allianz Income and Growth fonds combineert - ieder voor een derde deel - Amerikaanse converteerbare obligaties, Amerikaanse high yield obligaties en Amerikaanse aandelen in een multi-asset portefeuille.

Als er aan deze voorwaarden wordt voldaan dan krijgt de converteerbare obligatie de karakteristieken van een aandeel. In een recent rapport onderzoekt het Allianz Global Investors capital markets analysis team de prestaties van converteerbare obligaties en de correlatie met aandelen en obligaties in Europa over de afgelopen 20 jaar en komt tot de conclusie dat dit beleggingssegment in veel opzichten "het beste biedt van twee werelden". Het Allianz Convertible Bond fonds van AllianzGI biedt een mutual fund dat belegt in Europese converteerbare obligaties. Het Allianz Income and Growth fonds combineert - ieder voor een derde deel - Amerikaanse converteerbare obligaties, Amerikaanse high yield obligaties en Amerikaanse aandelen in een multi-asset portefeuille.