De opbrengst is sterk afhankelijk van de aandelenmarkt. Als de waarde van het onderliggende aandeel oploopt, kan de winst flink zijn. Omruilen is echter niet verplicht.

Dus een converteerbare obligatie geeft volgens de analisten van ABN Amro meer zekerheid dan aandelen. De eigenaar kan sowieso rekenen op de nominale waarde van de obligatie.

De waarde van converteerbare obligaties is gedaald, maar in november en december werden dergelijke stukken weer meer waard. Ze hebben beter gepresteerd dan de aandelenmarkt.

Converteerbare obligaties kunnen volgens ABN Amro dus een mooie aanvulling zijn op een beleggingsportefeuille. Investeer dan wel in fondsen, want het is te vroeg om individuele converteerbare obligaties aan te schaffen wegens een te hoog risico.

Het is van belang om te diversificeren, dus veel verschillende sectoren en landen. Waarschijnlijk bent u het beste uit bij een fondsbeheerder. ABN Amro adviseert het fonds Fortis L Bond Convertibles World.

De opbrengst is sterk afhankelijk van de aandelenmarkt. Als de waarde van het onderliggende aandeel oploopt, kan de winst flink zijn. Omruilen is echter niet verplicht. Dus een converteerbare obligatie geeft volgens de analisten van ABN Amro meer zekerheid dan aandelen. De eigenaar kan sowieso rekenen op de nominale waarde van de obligatie. De waarde van converteerbare obligaties is gedaald, maar in november en december werden dergelijke stukken weer meer waard. Ze hebben beter gepresteerd dan de aandelenmarkt. Converteerbare obligaties kunnen volgens ABN Amro dus een mooie aanvulling zijn op een beleggingsportefeuille. Investeer dan wel in fondsen, want het is te vroeg om individuele converteerbare obligaties aan te schaffen wegens een te hoog risico. Het is van belang om te diversificeren, dus veel verschillende sectoren en landen. Waarschijnlijk bent u het beste uit bij een fondsbeheerder. ABN Amro adviseert het fonds Fortis L Bond Convertibles World.