Contrarians hebben zelden het gelijk aan hun kant, zo blijkt. De basis van deze theorie gaat eigenlijk terug op Joe Kennedy, de vader van de latere president. Die reageerden nogal eens op tips gegeven door schoenenpoetsers, tips die later succesvol bleken te zijn.

Daaruit onstond de thesis dat outsiders vaak het gelijk aan hun kant krijgen wanneer ze tegen de stroom (zeg maar de insiders) inroeiden. Dit blijkt nu dus niet het geval te zijn. Succesvolle contrarians blijken in de praktijk zeer zeldzaam te zijn, de meeste beleggers begrijpen zelf niet wat het is om een contrarian te zijn.

Contrarians hebben zelden het gelijk aan hun kant, zo blijkt. De basis van deze theorie gaat eigenlijk terug op Joe Kennedy, de vader van de latere president. Die reageerden nogal eens op tips gegeven door schoenenpoetsers, tips die later succesvol bleken te zijn. Daaruit onstond de thesis dat outsiders vaak het gelijk aan hun kant krijgen wanneer ze tegen de stroom (zeg maar de insiders) inroeiden. Dit blijkt nu dus niet het geval te zijn. Succesvolle contrarians blijken in de praktijk zeer zeldzaam te zijn, de meeste beleggers begrijpen zelf niet wat het is om een contrarian te zijn.