Daarbij wordt gretig gebruikgemaakt van de credit cards. Vooral de Verenigde Staten zijn verworden tot een consumptiemaatschappij die hoofdzakelijk op schulden is gebouwd. Ongeveer 70% van de Amerikaanse economie is gebouwd op consumptie.

Het probleem is echter dat het inkomen van 90% van de Amerikanen in de afgelopen 40 jaar nauwelijks is gestegen. Dat verklaart meteen waarom de groei van de consumptie hoofdzakelijk op schulden berust. Uiteindelijk is deze situatie niet houdbaar, vroeg of laat zal de schuldenberg afgebouwd moeten worden en dat kan de consumptie terugschroeven. Gevolg is dat er een recessie om de hoek loert.

Daarbij wordt gretig gebruikgemaakt van de credit cards. Vooral de Verenigde Staten zijn verworden tot een consumptiemaatschappij die hoofdzakelijk op schulden is gebouwd. Ongeveer 70% van de Amerikaanse economie is gebouwd op consumptie. Het probleem is echter dat het inkomen van 90% van de Amerikanen in de afgelopen 40 jaar nauwelijks is gestegen. Dat verklaart meteen waarom de groei van de consumptie hoofdzakelijk op schulden berust. Uiteindelijk is deze situatie niet houdbaar, vroeg of laat zal de schuldenberg afgebouwd moeten worden en dat kan de consumptie terugschroeven. Gevolg is dat er een recessie om de hoek loert.