De export teert volgens Dexia op het herstel in de opkomende economieën en de Verenigde Staten en zal de activiteit waarschijnlijk blijven ondersteunen.

Te oordelen naar de bestellingen van uitrustingsgoederen (gemiddeld +10 % over de voorbije maanden), zullen de bedrijfsinvesteringen langzaam blijven stijgen.

De consumptie zou na duidelijke tekenen van verbetering (gemiddeld +1 % sinds einde 2009) kunnen verslappen in het vierde kwartaal, want de kleinhandelsverkoop is met meer dan 2 % gedaald ...

Maar als de economische groei aanhoudt en de arbeidsmarkt verder verbetert - zoals verwacht wordt -, zal de consumptie volgens Dexia waarschijnlijk nog

aantrekken.

De export teert volgens Dexia op het herstel in de opkomende economieën en de Verenigde Staten en zal de activiteit waarschijnlijk blijven ondersteunen. Te oordelen naar de bestellingen van uitrustingsgoederen (gemiddeld +10 % over de voorbije maanden), zullen de bedrijfsinvesteringen langzaam blijven stijgen. De consumptie zou na duidelijke tekenen van verbetering (gemiddeld +1 % sinds einde 2009) kunnen verslappen in het vierde kwartaal, want de kleinhandelsverkoop is met meer dan 2 % gedaald ... Maar als de economische groei aanhoudt en de arbeidsmarkt verder verbetert - zoals verwacht wordt -, zal de consumptie volgens Dexia waarschijnlijk nog aantrekken.