De Conference Board Consumer Index kwam deze maand uit op 38, tegenover een stand van 44,70 vorige maand. De analisten hadden gerekend op een lichte stijging richting 45.

De doorsnee Amerikaan loopt gebukt onder de oplopende werkloosheid, onder de crisis op de huizenmarkt en door de beurscrisis. Joe Six-Pack ziet de toekomst dus allesbehalve met vertrouwen tegemoet.

De instelling wordt opgesteld op basis van een onderzoek uitgevoerd bij 5000 gezinnen, die een aantal vragen moeten invullen. Het onderzoek werd op 22 december afgesloten.

De Conference Board Consumer Index kwam deze maand uit op 38, tegenover een stand van 44,70 vorige maand. De analisten hadden gerekend op een lichte stijging richting 45.De doorsnee Amerikaan loopt gebukt onder de oplopende werkloosheid, onder de crisis op de huizenmarkt en door de beurscrisis. Joe Six-Pack ziet de toekomst dus allesbehalve met vertrouwen tegemoet. De instelling wordt opgesteld op basis van een onderzoek uitgevoerd bij 5000 gezinnen, die een aantal vragen moeten invullen. Het onderzoek werd op 22 december afgesloten.