De consensusverwachting lag slechts bij een stand van de index van 50,50. Goed nieuws dus, maar dat betekent nog niet dat de Amerikaanse consumenten de zaken door een rooskleurige bril bekijken.

Een gezonde economie krijgen we slechts vanaf een stand van de index op 90, een niveau dat niet meer werd bereikt sinds het uitbreken van de huidige crisis in december 2007.

De Consumer Confidence Index bereikte een bodem op 25,30 in februari 2009 en heeft zich sindsdien niet meer kunnen herstellen tot het niveau van voor het uitbreken van de crisis.

De consensusverwachting lag slechts bij een stand van de index van 50,50. Goed nieuws dus, maar dat betekent nog niet dat de Amerikaanse consumenten de zaken door een rooskleurige bril bekijken. Een gezonde economie krijgen we slechts vanaf een stand van de index op 90, een niveau dat niet meer werd bereikt sinds het uitbreken van de huidige crisis in december 2007. De Consumer Confidence Index bereikte een bodem op 25,30 in februari 2009 en heeft zich sindsdien niet meer kunnen herstellen tot het niveau van voor het uitbreken van de crisis.