In reactie op dit nieuws is de koers van de dollar opnieuw gaan stijgen, meer bepaald zelfs tot een nieuwe piek voor de afgelopen week ten opzichte van de euro.

De stijging heeft ook te maken met de verwachting dat de Federal Reserve nieuwe maatregelen gaat aankondigen om de groei te stimuleren.

Vanmorgen kostte een euro 1,3813 dollar en dat was de laagste koers sinds 20 oktober. Gisterenavond in New York werd er gehandeld aan een koers van 1,3859 dollar.

Joseph Capurso, currency strategist bij Commonwealth Bank of Australia, is van mening dat de speculanten nu al verrekenen dat de volgende ronde van quantitative-easing succesvol gaat zijn.

In reactie op dit nieuws is de koers van de dollar opnieuw gaan stijgen, meer bepaald zelfs tot een nieuwe piek voor de afgelopen week ten opzichte van de euro. De stijging heeft ook te maken met de verwachting dat de Federal Reserve nieuwe maatregelen gaat aankondigen om de groei te stimuleren. Vanmorgen kostte een euro 1,3813 dollar en dat was de laagste koers sinds 20 oktober. Gisterenavond in New York werd er gehandeld aan een koers van 1,3859 dollar. Joseph Capurso, currency strategist bij Commonwealth Bank of Australia, is van mening dat de speculanten nu al verrekenen dat de volgende ronde van quantitative-easing succesvol gaat zijn.