Daar staat dan wel tegenover dat de consumentenschulden door het dak zijn gevlogen. Dat is bijvoorbeeld het geval in Thailand, maar ook in Singapore en in Hong Kong. Vooral Singapore scoort slecht wat de verhouding schulden ten opzichte van het BBP betreft.

Het gevolg is dat er ook een inflatieprobleem is opgedoken, dit vanwege het gecombineerd effect van asset inflatie en hoge vastgoedprijzen. Winkels moeten een hoge huur betalen, waardoor ze hun prijszetting moeten aanpassen aan het niveau van de huurprijzen.

Daar staat dan wel tegenover dat de consumentenschulden door het dak zijn gevlogen. Dat is bijvoorbeeld het geval in Thailand, maar ook in Singapore en in Hong Kong. Vooral Singapore scoort slecht wat de verhouding schulden ten opzichte van het BBP betreft. Het gevolg is dat er ook een inflatieprobleem is opgedoken, dit vanwege het gecombineerd effect van asset inflatie en hoge vastgoedprijzen. Winkels moeten een hoge huur betalen, waardoor ze hun prijszetting moeten aanpassen aan het niveau van de huurprijzen.