In juli was er sprake van een stijging van de consumentenbestedingen met 0,20%, waarmee aan de verwachtingen van de analisten werd voldaan. Er was echter gerekend op een stijging van de persoonlijke inkomsten met 0,20%.

Volgens de cijfers verstrekt door het Commerce Department is de personal savings rate (de spaarquota bij de Amerikanen) licht gedaald van 4,50 naar 4,20%. Een jaar geleden bedroeg het spaarquotum nog maar 2,60%.

De economen sluiten niet uit het dat spaarquotum in de komende maanden kan stijgen tot 6%. Het optrekken van het spaarquotum kan één van de factoren zijn die de economische groei gaat afremmen.

In juli was er sprake van een stijging van de consumentenbestedingen met 0,20%, waarmee aan de verwachtingen van de analisten werd voldaan. Er was echter gerekend op een stijging van de persoonlijke inkomsten met 0,20%. Volgens de cijfers verstrekt door het Commerce Department is de personal savings rate (de spaarquota bij de Amerikanen) licht gedaald van 4,50 naar 4,20%. Een jaar geleden bedroeg het spaarquotum nog maar 2,60%. De economen sluiten niet uit het dat spaarquotum in de komende maanden kan stijgen tot 6%. Het optrekken van het spaarquotum kan één van de factoren zijn die de economische groei gaat afremmen.