Deze week is de focus op het arbeidsmarktrapport op vrijdag in de VS en in Europa op de vergaderingen van de ECB en de BoE op donderdag.

De groei van de uurlonen en het persoonlijke inkomen in de Verenigde Staten geeft een interessant beeld. Aangezien de uurloongroei sinds een paar maanden min of meer is gestagneerd, wordt ook het persoonlijke inkomen van huishoudens geraakt. Het persoonlijke inkomen van juni wordt verwacht met ongeveer een procent te dalen ten opzichte van mei.

Het is duidelijk dat zonder inkomensgroei het zeer twijfelachtig is of consumenten hun bestedingen weer gaan opvoeren. NBC Markets zien geen verbetering in het derde kwartaal. Sterker nog, als olie- en benzineprijzen verder stijgen in de komende maanden, dan zou dat de kans op een nieuwe scherpe daling van consumentenbestedingen vergroten.

Deze week is de focus op het arbeidsmarktrapport op vrijdag in de VS en in Europa op de vergaderingen van de ECB en de BoE op donderdag.De groei van de uurlonen en het persoonlijke inkomen in de Verenigde Staten geeft een interessant beeld. Aangezien de uurloongroei sinds een paar maanden min of meer is gestagneerd, wordt ook het persoonlijke inkomen van huishoudens geraakt. Het persoonlijke inkomen van juni wordt verwacht met ongeveer een procent te dalen ten opzichte van mei. Het is duidelijk dat zonder inkomensgroei het zeer twijfelachtig is of consumenten hun bestedingen weer gaan opvoeren. NBC Markets zien geen verbetering in het derde kwartaal. Sterker nog, als olie- en benzineprijzen verder stijgen in de komende maanden, dan zou dat de kans op een nieuwe scherpe daling van consumentenbestedingen vergroten.