Afgelopen week vielen de macro-economische data voor januari tegen en ook het consumentenvertrouwen over februari stelde teleur. Het slechte weer kan een reden zijn voor deze zwakke cijfers, aldus NBC Markets Roundup.

Echter, de details van de cijfers lieten zien dat huizenverkopen en consumentenvertrouwen ook terugvielen in de regio's die geen hinder ondervinden van slechte weersomstandigheden.

Het huidige niveau van de consumentenvertrouwensindex wijst op een reële persoonlijke consumptiegroei van slechts zo'n 1% (jaar-op-jaar). Consumenten zullen dus waarschijnlijk geen aanjager zijn van de Amerikaanse economie, zo besluit NBC Markets Roundup.

In focus deze week:

- Arbeidsmarktrapport VS (vrijdag)

- Vergadering ECB (donderdag)

- Vergadering BoE (donderdag)

Afgelopen week vielen de macro-economische data voor januari tegen en ook het consumentenvertrouwen over februari stelde teleur. Het slechte weer kan een reden zijn voor deze zwakke cijfers, aldus NBC Markets Roundup. Echter, de details van de cijfers lieten zien dat huizenverkopen en consumentenvertrouwen ook terugvielen in de regio's die geen hinder ondervinden van slechte weersomstandigheden. Het huidige niveau van de consumentenvertrouwensindex wijst op een reële persoonlijke consumptiegroei van slechts zo'n 1% (jaar-op-jaar). Consumenten zullen dus waarschijnlijk geen aanjager zijn van de Amerikaanse economie, zo besluit NBC Markets Roundup. In focus deze week: - Arbeidsmarktrapport VS (vrijdag) - Vergadering ECB (donderdag) - Vergadering BoE (donderdag)