Dat bleek gisteren bij de publicatie door het Commerce Department van de jongste cijfers over de consumentenbestedingen en -inkomsten. Anderzijds daalde ook de index voor 'pending home sales', de huizenverkopen waar het contract voor nog niet is ondertekend.

Daardoor is duidelijk geworden dat de periode van juli tot september een lusteloze maand is geworden voor de Amerikaanse economie. Het derde kwartaal wordt dus zeker geen hoogvlieger op economisch gebied.

Giri Cherukuri, head trader bij OakBrook Investments, wijst er op dat de BBP-cijfers over het tweede kwartaal al een zwakke trend aangaven. Het ziet er naar uit dat die trend zich in de tweede helft van het jaar gaat verder zetten.

De VS-economie groeit nu weliswaar al vier kwartalen op rij, maar de groei wordt afgeremd door de nog steeds torenhoge werkloosheid.

Minister van Financiën Timothy Geithner waarschuwde gisteren nog dat die werkloosheid eerst kan toenemen alvorens te gaan dalen.

Dat bleek gisteren bij de publicatie door het Commerce Department van de jongste cijfers over de consumentenbestedingen en -inkomsten. Anderzijds daalde ook de index voor 'pending home sales', de huizenverkopen waar het contract voor nog niet is ondertekend. Daardoor is duidelijk geworden dat de periode van juli tot september een lusteloze maand is geworden voor de Amerikaanse economie. Het derde kwartaal wordt dus zeker geen hoogvlieger op economisch gebied. Giri Cherukuri, head trader bij OakBrook Investments, wijst er op dat de BBP-cijfers over het tweede kwartaal al een zwakke trend aangaven. Het ziet er naar uit dat die trend zich in de tweede helft van het jaar gaat verder zetten. De VS-economie groeit nu weliswaar al vier kwartalen op rij, maar de groei wordt afgeremd door de nog steeds torenhoge werkloosheid. Minister van Financiën Timothy Geithner waarschuwde gisteren nog dat die werkloosheid eerst kan toenemen alvorens te gaan dalen.