De kans is echter groot dat de export in de maanden mei en juni is gaan verzwakken, de cijfers daaromtrent worden binnenkort bekendgemaakt.

Toch lijkt de consument de wild card voor de Amerikaanse economie in handen te houden. Wanneer de consumptie terugvalt, dreigt de economie in snel tempo te vertragen.

Gisteren vierden de Amerikanen 4th of July, vandaag wordt er opnieuw gehandeld. De futures geven een lagere opening aan, de futures zouden 0,40% lager openen.

De consument is nog steeds goed voor 70% van de Amerikaanse economische activiteiten. Zonder de medewerking van de consument zal de economie in de Verenigde Staten zich onmogelijk weten te herstellen.

De indicaten beloven niet veel goeds, het consumentenvertrouwen staat op recessieniveaus.

Aandelenkoersen op beurzen van VS en Europa bewegen in samenhang

De aandelenkoersen op de beurzen van de VS en Europa bewegen in samenhang. Ofwel er is een hoge correlatie tussen de verschillende koersen, en dit maakt het moeilijker 'winnende' bedrijven te selecteren.

Een relatief hoge correlatie is gebruikelijk in mindere economische tijden en zal op de middellange termijn voortduren, schrijft Goldman Sachs. Pas als de macro-economische omstandigheden verbeteren zullen de koersen weer meer uiteen gaan lopen.

De kans is echter groot dat de export in de maanden mei en juni is gaan verzwakken, de cijfers daaromtrent worden binnenkort bekendgemaakt. Toch lijkt de consument de wild card voor de Amerikaanse economie in handen te houden. Wanneer de consumptie terugvalt, dreigt de economie in snel tempo te vertragen. Gisteren vierden de Amerikanen 4th of July, vandaag wordt er opnieuw gehandeld. De futures geven een lagere opening aan, de futures zouden 0,40% lager openen. De consument is nog steeds goed voor 70% van de Amerikaanse economische activiteiten. Zonder de medewerking van de consument zal de economie in de Verenigde Staten zich onmogelijk weten te herstellen. De indicaten beloven niet veel goeds, het consumentenvertrouwen staat op recessieniveaus.Aandelenkoersen op beurzen van VS en Europa bewegen in samenhang De aandelenkoersen op de beurzen van de VS en Europa bewegen in samenhang. Ofwel er is een hoge correlatie tussen de verschillende koersen, en dit maakt het moeilijker 'winnende' bedrijven te selecteren. Een relatief hoge correlatie is gebruikelijk in mindere economische tijden en zal op de middellange termijn voortduren, schrijft Goldman Sachs. Pas als de macro-economische omstandigheden verbeteren zullen de koersen weer meer uiteen gaan lopen.