Whitney waarschuwde dat de beleggers honderden miljarden dollars gingen verliezen op municipal bond, obligaties uitgegeven door diezelfde lokale overheden. Uiteindelijk kan dit niet zonder gevolgen blijven voor de economie in de VS.

Veel beleggers gaan geld verliezen en daar gaat hun consumentengedrag onder lijden. De consument blijft zodoende de achillespees van de Amerikaanse economie, wanneer die het laat afweten kan het snel bergaf gaan.

Het lijdt geen twijfel dat in een dergelijk scenario de beurs op Wall Street harde klappen gaat krijgen. Wanneer de consument het laten afweten, gaan de bedrijfswinsten hoe dan ook onder druk komen te staan.

Whitney waarschuwde dat de beleggers honderden miljarden dollars gingen verliezen op municipal bond, obligaties uitgegeven door diezelfde lokale overheden. Uiteindelijk kan dit niet zonder gevolgen blijven voor de economie in de VS. Veel beleggers gaan geld verliezen en daar gaat hun consumentengedrag onder lijden. De consument blijft zodoende de achillespees van de Amerikaanse economie, wanneer die het laat afweten kan het snel bergaf gaan. Het lijdt geen twijfel dat in een dergelijk scenario de beurs op Wall Street harde klappen gaat krijgen. Wanneer de consument het laten afweten, gaan de bedrijfswinsten hoe dan ook onder druk komen te staan.