Wanneer de dollarkoers weer sterker wordt, zou dit goudprijs nog verder naar omlaag kunnen duwen. Daardoor kunnen de winstmarges van de goudmijnen nog verder onder druk komen te staan, met prijsdruk voor de goudmijnen tot gevolg. De waarderingen van die goudmijnen zouden daardoor erg goedkoop kunnen worden.

Is er een consolidatie in de sector van de goudmijnen op komst? Het antwoord op die vraag zou best wel eens positief kunnen zijn want alleen sterkere groepen kunnen nog redelijk presteren in een omgeving waarin de goudprijs laag blijft. Speculatieve beleggers mogen dus beginnen uit te kijken naar overnamekandidaten in de sector van de goudmijnen.

Wanneer de dollarkoers weer sterker wordt, zou dit goudprijs nog verder naar omlaag kunnen duwen. Daardoor kunnen de winstmarges van de goudmijnen nog verder onder druk komen te staan, met prijsdruk voor de goudmijnen tot gevolg. De waarderingen van die goudmijnen zouden daardoor erg goedkoop kunnen worden. Is er een consolidatie in de sector van de goudmijnen op komst? Het antwoord op die vraag zou best wel eens positief kunnen zijn want alleen sterkere groepen kunnen nog redelijk presteren in een omgeving waarin de goudprijs laag blijft. Speculatieve beleggers mogen dus beginnen uit te kijken naar overnamekandidaten in de sector van de goudmijnen.