De vier bedrijven gezamenlijk willen een blok vormen tegen Samsung die nu de grootste DRAM producent is met een marktaandeel van 24% (DRAM chips zijn geheugenchips voor PC's en laptops).

De nieuwe combinatie zal ook een gezamenlijk marktaandeel hebben van 24%. Een fusie van Elpida met zijn Taiwanese sectorgenoten zal een positieve impuls geven aan de huidige chipprijzen.

Geheugenchipmakers maken nu flinke verliezen omdat de prijzen onder de kostprijs noteren vanwege overproductie en een sterk gedaalde vraag naar chips. Op de lange termijn kunnen bedrijven zoals ASML en ASMI profiteren van deze nieuwe combinatie.

Beide bedrijven hebben namelijk een sterke positie bij de Taiwanese chipproducenten en kunnen mogelijk grotere orders verwachten in de toekomst. ASML krijgt van Theodoor Gilissen Bankiers een verkoopadvies en ASMI een koopadvies.

De vier bedrijven gezamenlijk willen een blok vormen tegen Samsung die nu de grootste DRAM producent is met een marktaandeel van 24% (DRAM chips zijn geheugenchips voor PC's en laptops). De nieuwe combinatie zal ook een gezamenlijk marktaandeel hebben van 24%. Een fusie van Elpida met zijn Taiwanese sectorgenoten zal een positieve impuls geven aan de huidige chipprijzen. Geheugenchipmakers maken nu flinke verliezen omdat de prijzen onder de kostprijs noteren vanwege overproductie en een sterk gedaalde vraag naar chips. Op de lange termijn kunnen bedrijven zoals ASML en ASMI profiteren van deze nieuwe combinatie.Beide bedrijven hebben namelijk een sterke positie bij de Taiwanese chipproducenten en kunnen mogelijk grotere orders verwachten in de toekomst. ASML krijgt van Theodoor Gilissen Bankiers een verkoopadvies en ASMI een koopadvies.