Traditioneel geldt de ADP Employer Services als een betrouwbare barometer voor de werkloosheidscijfers, hoewel het voorspellend karakter van de index van deze organisatie niet altijd klopt.

Algemeen wordt verwacht dat in de Verenigde Staten 100.000 jobs verloren zijn gegaan. Daarmee zou augustus de derde maand op rij zijn dat er jobs verloren gingen.

In de private sector zouden er maar 41.000 jobs zijn bijgekomen. De werkloosheidsgraad zou anderzijds zijn gestegen van 9,50% naar 9,60%.

Joel Prakken, chairman van Macroeconomic Advisers LLC, stelt dat er niet langer banen sneuvelen maar dat er anderzijds ook geen bijgeschapen worden.

Traditioneel geldt de ADP Employer Services als een betrouwbare barometer voor de werkloosheidscijfers, hoewel het voorspellend karakter van de index van deze organisatie niet altijd klopt. Algemeen wordt verwacht dat in de Verenigde Staten 100.000 jobs verloren zijn gegaan. Daarmee zou augustus de derde maand op rij zijn dat er jobs verloren gingen. In de private sector zouden er maar 41.000 jobs zijn bijgekomen. De werkloosheidsgraad zou anderzijds zijn gestegen van 9,50% naar 9,60%. Joel Prakken, chairman van Macroeconomic Advisers LLC, stelt dat er niet langer banen sneuvelen maar dat er anderzijds ook geen bijgeschapen worden.