Een razende menigte vernielde Chinese fabrieken en doodde Chinese burgers. Volgens de Epoch Times staan de Chinezen klaar om terug te slaan, aan de grens met Vietnam heeft het Chinese leger troepen, tanks en artillerie samen getrokken. Hoe groot zijn de risico's op een gewapend conflict?

Zo'n conflict tussen China en Vietnam valt niet uit te sluiten en zou uiteindelijk zelfs tot een wereldoorlog kunnen leiden. Want de situatie in de regio Asia Pacific blijft explosief. China leeft niet alleen met Vietnam in onmin, maar kan het ook niet meer vinden met Japan.

Een razende menigte vernielde Chinese fabrieken en doodde Chinese burgers. Volgens de Epoch Times staan de Chinezen klaar om terug te slaan, aan de grens met Vietnam heeft het Chinese leger troepen, tanks en artillerie samen getrokken. Hoe groot zijn de risico's op een gewapend conflict? Zo'n conflict tussen China en Vietnam valt niet uit te sluiten en zou uiteindelijk zelfs tot een wereldoorlog kunnen leiden. Want de situatie in de regio Asia Pacific blijft explosief. China leeft niet alleen met Vietnam in onmin, maar kan het ook niet meer vinden met Japan.