Zowel Japan als China hebben hun spierballen al getoond en de kans bestaat dat de situatie helemaal uit de hand loopt. In dat geval zou het tot een oorlog tussen China en Japan kunnen komen. Voorlopig is er van een oplopen van de risicopremie's nog geen sprake, maar daar zou snel verandering in kunnen komen.

De rol van de Verenigde Staten in het conflict mag niet geminimaliseerd worden. In China zijn er een aantal haviken die eigenlijk niets anders willen dan afrekenen met erfvijand Japan. Maar zelfs als het niet tot een echte oorlog komt, kan een economische oorlog toch heel wat schade aanrichten.

Zowel Japan als China hebben hun spierballen al getoond en de kans bestaat dat de situatie helemaal uit de hand loopt. In dat geval zou het tot een oorlog tussen China en Japan kunnen komen. Voorlopig is er van een oplopen van de risicopremie's nog geen sprake, maar daar zou snel verandering in kunnen komen. De rol van de Verenigde Staten in het conflict mag niet geminimaliseerd worden. In China zijn er een aantal haviken die eigenlijk niets anders willen dan afrekenen met erfvijand Japan. Maar zelfs als het niet tot een echte oorlog komt, kan een economische oorlog toch heel wat schade aanrichten.