De economen van de Conference Board verwezen naar een rekenfout die bij de vorige berekening was gemaakt. De stijging van de voorlopende indicatoren is de traagste sinds november van vorig jaar.

Op basis van de evolutie van de index kan worden vermoed dat de groei van de Chinese economie in het eerste kwartaal een piek heeft bereikt. Toen werd een groei van het BBP met 11,90% opgetekend.

William Adams, econoom voor de Conference Board in Beijing, blijft echter positief voor de Chinese economie. De neerwaartse aanpassing van de groeiverwachtingen heeft vooral te maken met de bouwsector, die positiever was ingeschat dan noodzakelijk.

De economen van de Conference Board verwezen naar een rekenfout die bij de vorige berekening was gemaakt. De stijging van de voorlopende indicatoren is de traagste sinds november van vorig jaar. Op basis van de evolutie van de index kan worden vermoed dat de groei van de Chinese economie in het eerste kwartaal een piek heeft bereikt. Toen werd een groei van het BBP met 11,90% opgetekend. William Adams, econoom voor de Conference Board in Beijing, blijft echter positief voor de Chinese economie. De neerwaartse aanpassing van de groeiverwachtingen heeft vooral te maken met de bouwsector, die positiever was ingeschat dan noodzakelijk.