In zo'n scenario zou de kapitalisatie van 600 van die banken terugvallen tot onder een kritisch niveau. De problemen bij de kleine en middelgrote banken zijn vooral te wijten aan de problemen bij commercieel vastgoed.

Dat zou goed zijn voor ongeveer de helft van de 200 miljard dollar aan verliezen. Daarnaast zouden woonkredieten de banken nog eens 50 miljard dollar kosten.

Volgens bankenanalist Terry McEvoy van Oppenheimer & Co zijn de kleine en middelgrote banken er slechter aan toe dan de grote.

In zo'n scenario zou de kapitalisatie van 600 van die banken terugvallen tot onder een kritisch niveau. De problemen bij de kleine en middelgrote banken zijn vooral te wijten aan de problemen bij commercieel vastgoed. Dat zou goed zijn voor ongeveer de helft van de 200 miljard dollar aan verliezen. Daarnaast zouden woonkredieten de banken nog eens 50 miljard dollar kosten. Volgens bankenanalist Terry McEvoy van Oppenheimer & Co zijn de kleine en middelgrote banken er slechter aan toe dan de grote.