De Euro Stoxx 50 wint ongeveer een half procent, de BEL 20 stelt zich met iets minder tevreden. De concentratie in de farmasector geeft de koers van UCB een duwtje in de rug. De beleggers blijven met een half oog richting de Europese periferie kijken.

Merk volgens professor Stefan Duchateau op hoe dramatisch slecht de evolutie van de reële effectieve wisselkoersen in Ierland, Spanje en Griekenland is geweest in de periode 2000-2008 maar tevens hoe groot nadien de impact is geweest van de besparingen.

Op zich is dit een nodige maar daarom nog niet voldoende voorwaarde voor een geslaagd beleid. De lakmoestest bestaat erin dat ook de lopende rekening van een land (in ruwe termen export min import) in positieve richting evolueert.

Dit levert volgens Duchateau alleszins een positieve indruk. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De Euro Stoxx 50 wint ongeveer een half procent, de BEL 20 stelt zich met iets minder tevreden. De concentratie in de farmasector geeft de koers van UCB een duwtje in de rug. De beleggers blijven met een half oog richting de Europese periferie kijken. Merk volgens professor Stefan Duchateau op hoe dramatisch slecht de evolutie van de reële effectieve wisselkoersen in Ierland, Spanje en Griekenland is geweest in de periode 2000-2008 maar tevens hoe groot nadien de impact is geweest van de besparingen. Op zich is dit een nodige maar daarom nog niet voldoende voorwaarde voor een geslaagd beleid. De lakmoestest bestaat erin dat ook de lopende rekening van een land (in ruwe termen export min import) in positieve richting evolueert. Dit levert volgens Duchateau alleszins een positieve indruk. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.