De VS gaan proberen om G-20 te pushen tot een verklaring met betrekking tot samenwerking op de valutamarkten. De vraag is echter of de Amerikanen hun zin gaan krijgen.

Competitieve devaluaties moeten alleszins ten alle prijze worden voorkomen, zo verklaarde vanmorgen een official van G-20. Mogelijk wordt er gedacht aan de richting van een nieuwe versie van het Plaza Accord.

Dat was een akkoord dat in de jaren 80 door de zogenaamde Group of Five werd afgesproken om de koers van de dollar te laten zakken.

Charles Dallara, managing director bij het Institute of International Finance en destijds medewerker bij de uitwerking van het Plaza Accord, stelde gisterenavond op Bloomberg Television dat unlateralisme, bilateralisme en protectionisme moeten worden vermeden.

Douglas Borthwick, head of foreign-exchange trading bij Faros Trading, ziet 50% kans dat China akkoord zal gaan met een timeframe om een revaluatie van de yuan door te voeren.

De VS gaan proberen om G-20 te pushen tot een verklaring met betrekking tot samenwerking op de valutamarkten. De vraag is echter of de Amerikanen hun zin gaan krijgen. Competitieve devaluaties moeten alleszins ten alle prijze worden voorkomen, zo verklaarde vanmorgen een official van G-20. Mogelijk wordt er gedacht aan de richting van een nieuwe versie van het Plaza Accord. Dat was een akkoord dat in de jaren 80 door de zogenaamde Group of Five werd afgesproken om de koers van de dollar te laten zakken. Charles Dallara, managing director bij het Institute of International Finance en destijds medewerker bij de uitwerking van het Plaza Accord, stelde gisterenavond op Bloomberg Television dat unlateralisme, bilateralisme en protectionisme moeten worden vermeden. Douglas Borthwick, head of foreign-exchange trading bij Faros Trading, ziet 50% kans dat China akkoord zal gaan met een timeframe om een revaluatie van de yuan door te voeren.