Het bedrijf heeft in de eerste jaarhelft van het fiscale boekjaar 2013 sterke organische omzetgroei en succesvolle kostenbesparingen overlegd.

Daardoor is Compass Group volgens ABN Amro in staat om de omzet- en winstdoelen in 2013 te bereiken ondanks aanhoudende zwakte in Zuid-Europa. Inclusief de negatieve eenmalige gevolgen van orkaan Sandy en stakingen kwam de omzetgroei uit op 4,5%.

De kostenbesparingen in het eerste half jaar zijn gedeeltelijk geïnvesteerd in groei-initiatieven, terwijl het restant de marges opkrikte met circa 15 basispunten.

ABN Amro zal de prognoses voor de korte termijn onder de loep nemen op 15 mei, als het bedrijf de resultaten over het eerste half jaar naar buiten brengt.

Het tussentijdse handelsbericht is in lijn met de verwachtingen voor het gehele jaar. Daarmee blijft onze schatting voor de intrinsieke waarde van het aandeel overeind.

Compass Group is uitstekend is staat om tegemoet te komen aan regionale behoeften. Het bedrijf is flexibel en onderhoudt sterke relaties met voedselleveranciers.

Ondanks dalende volumes en prijzen in Europa met gemiddeld bijna 2,5% is de verwachting dat de marges verbeteren door goede grip op de kosten.

Het bedrijf wil afscheid nemen van onrendabele Europese contracten ter waarde van bijna GBP 100 miljoen. Dat zou de Europese activiteiten financieel gezonder maken.

De onduidelijke Europese economische situatie kan nog roet in het eten gooien voor de resultaten, maar sterkte in Noord-Amerika en opkomende markten zorgen waarschijnlijk voor een extra buffer. In die regio's komt de organische omzetgroei ongeveer uit op respectievelijk 8% in Noord-Amerika en meer dan 10% in opkomende markten.

Door die geografische spreiding is de organische omzetgroei voor de rest van het fiscale boekjaar naar verwachting veilig gesteld.

Het bedrijf heeft in de eerste jaarhelft van het fiscale boekjaar 2013 sterke organische omzetgroei en succesvolle kostenbesparingen overlegd. Daardoor is Compass Group volgens ABN Amro in staat om de omzet- en winstdoelen in 2013 te bereiken ondanks aanhoudende zwakte in Zuid-Europa. Inclusief de negatieve eenmalige gevolgen van orkaan Sandy en stakingen kwam de omzetgroei uit op 4,5%. De kostenbesparingen in het eerste half jaar zijn gedeeltelijk geïnvesteerd in groei-initiatieven, terwijl het restant de marges opkrikte met circa 15 basispunten. ABN Amro zal de prognoses voor de korte termijn onder de loep nemen op 15 mei, als het bedrijf de resultaten over het eerste half jaar naar buiten brengt. Het tussentijdse handelsbericht is in lijn met de verwachtingen voor het gehele jaar. Daarmee blijft onze schatting voor de intrinsieke waarde van het aandeel overeind. Compass Group is uitstekend is staat om tegemoet te komen aan regionale behoeften. Het bedrijf is flexibel en onderhoudt sterke relaties met voedselleveranciers. Ondanks dalende volumes en prijzen in Europa met gemiddeld bijna 2,5% is de verwachting dat de marges verbeteren door goede grip op de kosten. Het bedrijf wil afscheid nemen van onrendabele Europese contracten ter waarde van bijna GBP 100 miljoen. Dat zou de Europese activiteiten financieel gezonder maken. De onduidelijke Europese economische situatie kan nog roet in het eten gooien voor de resultaten, maar sterkte in Noord-Amerika en opkomende markten zorgen waarschijnlijk voor een extra buffer. In die regio's komt de organische omzetgroei ongeveer uit op respectievelijk 8% in Noord-Amerika en meer dan 10% in opkomende markten. Door die geografische spreiding is de organische omzetgroei voor de rest van het fiscale boekjaar naar verwachting veilig gesteld.