De jaaromzet van Compass Group, wereldwijd marktleider in food- en support services, is met GBP 16,9 miljard iets onder de verwachting gebleven.

De operationele winst was met USD 1,18 miljard min of meer in lijn met waarop analisten hadden gerekend. De omzet in Europa blijft onder druk staan.

Het bedrijf kondigde aan voor volgend jaar voor GBP 400 miljoen aan eigen aandelen in te kopen, en kijkt om zich heen naar overnames.

Moeilijke omstandigheden in Spanje en Italië

Het bedrijf had al eerder aangegeven dat het in de zomer en herfst lastig zou worden in de kernmarkt Europa, vanwege moeilijke omstandigheden in Spanje en Italië.

De zaken in Frankrijk gaan evenmin geweldig, maar daarmee is rekening gehouden. Compass gaat in Europa daarom dieper in de kosten snijden en reorganiseren in Zuid-Europa.

Het bedrijf kan de winstgevendheid nog opkrikken door beter in te kopen en te plannen. De sterke kasstroom stelt het bedrijf in staat om eigen aandelen in te kopen.

Compass blijft optimistisch gestemd over de toekomst. De positieve vooruitzichten in de Verenigde Staten en opkomende markten in combinatie met het plan van aanpak voor Europa zou in 2013 goed moeten uitpakken. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie kopen.

De jaaromzet van Compass Group, wereldwijd marktleider in food- en support services, is met GBP 16,9 miljard iets onder de verwachting gebleven. De operationele winst was met USD 1,18 miljard min of meer in lijn met waarop analisten hadden gerekend. De omzet in Europa blijft onder druk staan. Het bedrijf kondigde aan voor volgend jaar voor GBP 400 miljoen aan eigen aandelen in te kopen, en kijkt om zich heen naar overnames. Moeilijke omstandigheden in Spanje en ItaliëHet bedrijf had al eerder aangegeven dat het in de zomer en herfst lastig zou worden in de kernmarkt Europa, vanwege moeilijke omstandigheden in Spanje en Italië. De zaken in Frankrijk gaan evenmin geweldig, maar daarmee is rekening gehouden. Compass gaat in Europa daarom dieper in de kosten snijden en reorganiseren in Zuid-Europa. Het bedrijf kan de winstgevendheid nog opkrikken door beter in te kopen en te plannen. De sterke kasstroom stelt het bedrijf in staat om eigen aandelen in te kopen. Compass blijft optimistisch gestemd over de toekomst. De positieve vooruitzichten in de Verenigde Staten en opkomende markten in combinatie met het plan van aanpak voor Europa zou in 2013 goed moeten uitpakken. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie kopen.