De vraag naar commodities blijft sterk, hetgeen wordt aangegeven door de meevallende macro-economische indicatoren. De Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand maart vormden daar een duidelijke illustratie van.

De hoge grondstoffenprijzen hebben ook de speculatie in de sector opnieuw aangewakkerd. Minmetals Resources Ltd bracht gisteren een vijandig bod uit op Equinox Minerals Ltd, waarmee eerstgenoemd bedrijf de grootste Afrikaanse kopermijn in handen wil krijgen.

Philip Orlando, chief equity market strategist bij Federated Investors, houdt rekening dat er nog meer overnames in de grondstoffensector te gebeuren staan. Uiteindelijk zal dit met name in de sector van de basismetalen leiden tot het ontstaan van grote mijnbouwgroepen.

De vraag naar commodities blijft sterk, hetgeen wordt aangegeven door de meevallende macro-economische indicatoren. De Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand maart vormden daar een duidelijke illustratie van. De hoge grondstoffenprijzen hebben ook de speculatie in de sector opnieuw aangewakkerd. Minmetals Resources Ltd bracht gisteren een vijandig bod uit op Equinox Minerals Ltd, waarmee eerstgenoemd bedrijf de grootste Afrikaanse kopermijn in handen wil krijgen. Philip Orlando, chief equity market strategist bij Federated Investors, houdt rekening dat er nog meer overnames in de grondstoffensector te gebeuren staan. Uiteindelijk zal dit met name in de sector van de basismetalen leiden tot het ontstaan van grote mijnbouwgroepen.