Vorige week verloor deze index 5,90% en dat was het grootste verlies sinds het begin van mei. Vooral de olieprijs kreeg in de afgelopen dagen forse klappen en lijkt nog geen vaste voet onder de grond te hebben bereikt.

Sinds april is de S&P GSCI index met 17% gedaald, waarbij JP Morgan Chase & Co verwees naar het feit dat de verwerkende industrie vanaf die maand duidelijk ging vertragen.

Walter de Wet, head commodity research bij Standard Bank Plc in Londen, is van mening dat de huidige onzekerheid de druk op de grondstoffenprijzen zal doen aanhouden.

Vorige week verloor deze index 5,90% en dat was het grootste verlies sinds het begin van mei. Vooral de olieprijs kreeg in de afgelopen dagen forse klappen en lijkt nog geen vaste voet onder de grond te hebben bereikt. Sinds april is de S&P GSCI index met 17% gedaald, waarbij JP Morgan Chase & Co verwees naar het feit dat de verwerkende industrie vanaf die maand duidelijk ging vertragen. Walter de Wet, head commodity research bij Standard Bank Plc in Londen, is van mening dat de huidige onzekerheid de druk op de grondstoffenprijzen zal doen aanhouden.