Met een zichtbare boekwaarde van 45%, omvat deze schatting ook het scenario dat de bank kapitaal moet ophalen.

Een lichtpuntje is op dit moment de hefboomratio (CRD IV) van 3,2%. Daardoor lijken de zorgen over het kapitaal van de bank iets minder acuut, omdat er sectorgenoten zijn met ratio's onder de 3,0% die toch kapitaal hebben opgehaald.

De grootste zorg van ABN Amro is op dit moment de kapitaalpositie van Commerzbank. De Basel III-ratio stond aan het einde van het kwartaal op 8,4%, zelfs nadat de bank in mei rights heeft uitgegeven. Commerzbank mikt op een ratio van 9,0% tegen het einde van 2014.

De operationele resultaten van de bank waren niet indrukwekkend. De retail banking-divisie had het ook in het tweede kwartaal moeilijk en de omzet viel met 2% (sequentieel) ondanks hogere volumes bij het aantal leningen. Het rendement op het eigen vermogen bedroeg slechts 5,5%. ABN Amro heeft nog steeds een neutraal advies.

Met een zichtbare boekwaarde van 45%, omvat deze schatting ook het scenario dat de bank kapitaal moet ophalen. Een lichtpuntje is op dit moment de hefboomratio (CRD IV) van 3,2%. Daardoor lijken de zorgen over het kapitaal van de bank iets minder acuut, omdat er sectorgenoten zijn met ratio's onder de 3,0% die toch kapitaal hebben opgehaald. De grootste zorg van ABN Amro is op dit moment de kapitaalpositie van Commerzbank. De Basel III-ratio stond aan het einde van het kwartaal op 8,4%, zelfs nadat de bank in mei rights heeft uitgegeven. Commerzbank mikt op een ratio van 9,0% tegen het einde van 2014. De operationele resultaten van de bank waren niet indrukwekkend. De retail banking-divisie had het ook in het tweede kwartaal moeilijk en de omzet viel met 2% (sequentieel) ondanks hogere volumes bij het aantal leningen. Het rendement op het eigen vermogen bedroeg slechts 5,5%. ABN Amro heeft nog steeds een neutraal advies.