Ook de onderliggende resultaten stonden onder druk van de moeilijke marktomstandigheden en de poging van Commerzbank af te rekenen met eerder gemaakte, verkeerde beslissingen.

Bij de kernactiviteiten daalde de winst 36% tot EUR 556 miljoen. De bank had last van de laagblijvende rente en stijgende verliezen op leningen.

Positief is dat het verlies bij de niet-kernactiviteiten verkleind werd van EUR 454 miljoen naar EUR 87 miljoen en dat het lukte om niet kern-activiteiten ter waarde van EUR 7,3 miljard te verkopen.

Toch is ABN Amro ernstig bezorgd over wat de volatiliteit van de niet-kernactiviteiten, die aan het eind van het eerste kwartaal nog 25% van het geheel uitmaakten, nog voor effect kan hebben op het gehele bedrijf.

ABN Amro blijft van mening dat de kapitaalbuffer te klein kan blijken om aanhoudende negatieve ontwikkelingen op te vangen.

Het is waarschijnlijk dat de bank nog een nieuwe kapitaalinjectie nodig zal hebben. De Basel III-kapitaalratio wordt geschat op 7,5% en zal, door de eerdere kapitaalinjectie toenemen tot 8,5%. ABN Amro is koper.

Ook de onderliggende resultaten stonden onder druk van de moeilijke marktomstandigheden en de poging van Commerzbank af te rekenen met eerder gemaakte, verkeerde beslissingen. Bij de kernactiviteiten daalde de winst 36% tot EUR 556 miljoen. De bank had last van de laagblijvende rente en stijgende verliezen op leningen. Positief is dat het verlies bij de niet-kernactiviteiten verkleind werd van EUR 454 miljoen naar EUR 87 miljoen en dat het lukte om niet kern-activiteiten ter waarde van EUR 7,3 miljard te verkopen. Toch is ABN Amro ernstig bezorgd over wat de volatiliteit van de niet-kernactiviteiten, die aan het eind van het eerste kwartaal nog 25% van het geheel uitmaakten, nog voor effect kan hebben op het gehele bedrijf. ABN Amro blijft van mening dat de kapitaalbuffer te klein kan blijken om aanhoudende negatieve ontwikkelingen op te vangen. Het is waarschijnlijk dat de bank nog een nieuwe kapitaalinjectie nodig zal hebben. De Basel III-kapitaalratio wordt geschat op 7,5% en zal, door de eerdere kapitaalinjectie toenemen tot 8,5%. ABN Amro is koper.