Op zich is het natuurlijk geen probleem dat er met een tegenwaarde van zo'n bedrag goud uitstaat, ware het niet dat in de warenhuizen van de COMEX maar 2,70 miljard dollar opslagen ligt. Er is met andere woorden veel minder goud beschikbaar dan er verplichtingen uitstaan.

Wanneer iedereen om fysieke levering zou vragen, er staat een levensgroot probleem. De COMEX kan namelijk maar ongeveer 4% van de aanvragen positief beantwoorden. Het is hoog tijd dat de mist optrekt over wat zich op de goudmarkt nu eigenlijk heeft afgespeeld.

Op zich is het natuurlijk geen probleem dat er met een tegenwaarde van zo'n bedrag goud uitstaat, ware het niet dat in de warenhuizen van de COMEX maar 2,70 miljard dollar opslagen ligt. Er is met andere woorden veel minder goud beschikbaar dan er verplichtingen uitstaan. Wanneer iedereen om fysieke levering zou vragen, er staat een levensgroot probleem. De COMEX kan namelijk maar ongeveer 4% van de aanvragen positief beantwoorden. Het is hoog tijd dat de mist optrekt over wat zich op de goudmarkt nu eigenlijk heeft afgespeeld.