Dat beleggers zich storten op de meeste getroffen markten (zoals de Spaanse en Italiaanse) en sectoren (o.a. bouwsector) ligt dan in de lijn der verwachtingen.

In hun zoektocht naar opportuniteiten vonden de analisten van Leleux op de Spaanse beurs de bouwgroep Sacyr Vallehermoso. Deze Spaanse groep kan men het best vergelijken met zijn Franse sectorgenoot Vinci.

Sacyr voert grote infrastructuurwerken uit en heeft net zoals Vinci concessie-activiteiten op de Spaanse autowegen in

portefeuille (goed voor zo'n 13% van de omzet).

Goedkope waardering

Daarbovenop is de groep een belangrijke aandeelhouder van de Spaanse oliegroep Repsol met zo'n 20% van de aandelen. Via deze Spaanse bouwgroep bezit de belegger dus een ganse reeks van thema's die momenteel goed in de markt liggen: het technisch herstel van de Spaanse markt (na de zware verliezen van de afgelopen maanden), de beleggersvoorkeur voor cyclische waarden en de link met de gestegen olieprijs via de participatie in Repsol.

Naast deze kortetermijnargumenten kunnen we waardebeleggers alvast de zeer goedkope waardering meegeven (0,24 keer de boekwaarde!). Van Herck heeft een koersdoel van 2 euro.

Dat beleggers zich storten op de meeste getroffen markten (zoals de Spaanse en Italiaanse) en sectoren (o.a. bouwsector) ligt dan in de lijn der verwachtingen. In hun zoektocht naar opportuniteiten vonden de analisten van Leleux op de Spaanse beurs de bouwgroep Sacyr Vallehermoso. Deze Spaanse groep kan men het best vergelijken met zijn Franse sectorgenoot Vinci. Sacyr voert grote infrastructuurwerken uit en heeft net zoals Vinci concessie-activiteiten op de Spaanse autowegen in portefeuille (goed voor zo'n 13% van de omzet). Goedkope waardering Daarbovenop is de groep een belangrijke aandeelhouder van de Spaanse oliegroep Repsol met zo'n 20% van de aandelen. Via deze Spaanse bouwgroep bezit de belegger dus een ganse reeks van thema's die momenteel goed in de markt liggen: het technisch herstel van de Spaanse markt (na de zware verliezen van de afgelopen maanden), de beleggersvoorkeur voor cyclische waarden en de link met de gestegen olieprijs via de participatie in Repsol. Naast deze kortetermijnargumenten kunnen we waardebeleggers alvast de zeer goedkope waardering meegeven (0,24 keer de boekwaarde!). Van Herck heeft een koersdoel van 2 euro.