Sommige analisten, waaronder de bekende Francisco Blanche, verwachten dat de prijs voor West Texas Intermediate kan terugvallen tot 50 dollar per vat.

Dat betekent dat de Brent-prijs tot in de buurt van 60 dollar per vat zou kunnen corrigeren. Goedkopere olie zou uiteraard goed zijn voor de wereldeconomie.

BofA strategist Michael Hartnett waarschuwt echter voor een heel ander scenario. Hij denkt dat de verwachte correctie op de oliemarkten zal uitblijven, de olieprijs zou integendeel verder stijgen. De combinatie van een stijgende rente met duurdere olie kan een kleine (economische) ramp veroorzaken, aldus Hartnett.

Sommige analisten, waaronder de bekende Francisco Blanche, verwachten dat de prijs voor West Texas Intermediate kan terugvallen tot 50 dollar per vat. Dat betekent dat de Brent-prijs tot in de buurt van 60 dollar per vat zou kunnen corrigeren. Goedkopere olie zou uiteraard goed zijn voor de wereldeconomie. BofA strategist Michael Hartnett waarschuwt echter voor een heel ander scenario. Hij denkt dat de verwachte correctie op de oliemarkten zal uitblijven, de olieprijs zou integendeel verder stijgen. De combinatie van een stijgende rente met duurdere olie kan een kleine (economische) ramp veroorzaken, aldus Hartnett.