In Europa kan de Europese Centrale Bank te laat reageren op de inflatiedreiging, in de Verenigde Staten bestaat het risico dat de Amerikaanse centrale bank te vroeg zal beginnen met taperen. De economie kan mogelijk nog niet zonder ondersteunende maatregelen.

De risico-indicator van BlackRock staat momenteel even hoog als dat het geval was vlak voor de dotcom-zeepbel uiteenspatte. Op de achtergrond lopen ook de bedrijfsresultaten gevaar vanwege zwakke loonstijgingen en groeiende ongelijkheid. Beide factoren wegen op de marges van de bedrijven.

In Europa kan de Europese Centrale Bank te laat reageren op de inflatiedreiging, in de Verenigde Staten bestaat het risico dat de Amerikaanse centrale bank te vroeg zal beginnen met taperen. De economie kan mogelijk nog niet zonder ondersteunende maatregelen. De risico-indicator van BlackRock staat momenteel even hoog als dat het geval was vlak voor de dotcom-zeepbel uiteenspatte. Op de achtergrond lopen ook de bedrijfsresultaten gevaar vanwege zwakke loonstijgingen en groeiende ongelijkheid. Beide factoren wegen op de marges van de bedrijven.