Maar daarnaast was de markt verrast over de onverwachte terugval van de vraag vanuit China. Het Census and Statistics Department van de regering in Hong Kong maakte bekend dat de import van goud vanuit Hong Kong in april maar 67 ton bedroeg.

Dat was de kleinste hoeveelheid in 14 maanden. Veel Chinese banken zitten op grote hoeveelheden onverkocht goud. Ze willen die eerst graag kwijtraken alvorens ze nieuwe hoeveelheden goud importeren. Het ziet er dus naar uit dat China zijn rol als slokop bij de aankopen van goud voorlopig niet meer kan waarmaken.

Maar daarnaast was de markt verrast over de onverwachte terugval van de vraag vanuit China. Het Census and Statistics Department van de regering in Hong Kong maakte bekend dat de import van goud vanuit Hong Kong in april maar 67 ton bedroeg. Dat was de kleinste hoeveelheid in 14 maanden. Veel Chinese banken zitten op grote hoeveelheden onverkocht goud. Ze willen die eerst graag kwijtraken alvorens ze nieuwe hoeveelheden goud importeren. Het ziet er dus naar uit dat China zijn rol als slokop bij de aankopen van goud voorlopig niet meer kan waarmaken.