Op de eerste plaats is er het gegeven dat de rente niet verder omlaag kan en dat op een moment dat er in de Verenigde Staten, zoals ook in andere delen van de wereld, fors moet bespaard worden. Bovendien verliest de bazooka van de FED, evenals die van de ECB, stilaan aan kracht.

Het effect van QE is duidelijk uitgewerkt, waardoor ook de economie aan kracht dreigt te verliezen. Bovendien zwaait er ook iets aan het rentefront, ergens in de tweede helft van 2013 zouden we een omslag in het rentebeeld kunnen krijgen. Daardoor dreigen de financiële markten rake klappen te krijgen.

Op de eerste plaats is er het gegeven dat de rente niet verder omlaag kan en dat op een moment dat er in de Verenigde Staten, zoals ook in andere delen van de wereld, fors moet bespaard worden. Bovendien verliest de bazooka van de FED, evenals die van de ECB, stilaan aan kracht. Het effect van QE is duidelijk uitgewerkt, waardoor ook de economie aan kracht dreigt te verliezen. Bovendien zwaait er ook iets aan het rentefront, ergens in de tweede helft van 2013 zouden we een omslag in het rentebeeld kunnen krijgen. Daardoor dreigen de financiële markten rake klappen te krijgen.