Dat zou ook inhouden dat de Catalanen de euro dag met het handje wuiven. Maar hier wringt meteen het schoentje, want de Catalaanse centrale banken zouden geen toegang meer krijgen tot de liquiditeiten van het euro-systeem terwijl het die toch broodnodig heeft.

De financiële sector in Catalonië zou ongeveer 75 miljard euro van Europa ontvangen hebben. De combinatie van problemen in Catalonië en in Griekenland kan bovendien ook de eurozone zwaar onder druk zetten.

Janis Joplin zong in de jaren 70 "freedom is just another word for having nothing left to lose", maar in dit geval hebben alle betrokken partijen heel wat verliezen.

Dat zou ook inhouden dat de Catalanen de euro dag met het handje wuiven. Maar hier wringt meteen het schoentje, want de Catalaanse centrale banken zouden geen toegang meer krijgen tot de liquiditeiten van het euro-systeem terwijl het die toch broodnodig heeft. De financiële sector in Catalonië zou ongeveer 75 miljard euro van Europa ontvangen hebben. De combinatie van problemen in Catalonië en in Griekenland kan bovendien ook de eurozone zwaar onder druk zetten. Janis Joplin zong in de jaren 70 "freedom is just another word for having nothing left to lose", maar in dit geval hebben alle betrokken partijen heel wat verliezen.