Tijdens de eerste negen maanden van het boekjaar 2011/2012 (periode van 01/04/2011 tot 31/12/2011) werd door Colruyt een geconsolideerde omzetstijging voor de groep van 7,4% gerealiseerd tot 5,9 miljard euro, versus 5,5 miljard euro voor dezelfde periode vorig boekjaar. Voor het derde kwartaal bedraagt de groei 6,7% wat wijst op een vertraging.

De detailhandelactiviteit van de groep, die voornamelijk gedragen wordt door de Colruyt-winkels, zag zijn omzet stijgen met 6,2% tot 4,5 miljard euro. De groothandel en foodservice activiteiten zagen hun omzet met 2,2% stijgen tot 968 miljoen euro. Deze stijging kan vooral toegewezen worden aan Spar Groothandel en de Franse Foodservice activiteit. De omzet van de overige activiteiten steeg met 27,1% tot 504 miljoen euro. Deze stijging komt vooral uit de DATS 24-tankstations die hun omzet ten gevolge van prijs- en volumestijgingen, alsook 3 nieuwe openingen, zagen toenemen.

Dankzij de laagsteprijzenstrategie slaagde de Halse retailer erin zijn marktaandeel te vergroten. De onzekerheid bij consumenten zorgt er wel voor dat gekozen wordt voor goedkopere producten, wat geleid heeft tot de vertraging van de omzetgroei.

Voor Colruyt wordt het een hele uitdaging om zijn winstprognose van dit jaar te halen. De groep verwacht dat de winst gelijk zal blijven als het jaar ervoor, maar in de eerste jaarhelft zakte de nettowinst met 7,8%. De vertraging van de omzetgroei stemt weinig hoopvol.

Volgens Pascale Weber van KBC Securities kwamen de verkoopcijfers van Corluyt min of meer conform de verwachtingen uit, waarbij er wel werd verwezen naar de vertraging van de omzetgroei. Ten opzichte van de eerste helft van het boekjaar 2011-2012 vertraagde de margedruk enigszins. Hoewel de koers van het aandeel met 22% is gedaald in 2011, noteert het aandeel nog steeds aan een premie van 22-36% ten opzichte van de sectorgenoten, dit afhankelijk van de gebruikte indicatoren. Het neutraal advies voor het aandeel blijft gehandhaafd, met een koersdoel van 34 euro.

John David Roeg van ING merkte op dat de omzet van Colruyt lichtjes teleurstelde, maar dat het handhaven van de guidance toch op enige opluchting kan geven. Roeg handhaaft een verkoopadvies met daaraan gekoppeld een koersdoel van nog 25,50 euro.

Op de Brusselse beurs krijgt Colruyt momenteel het voordeel van de twijfel, de koers van het aandeel noteert zowat anderhalf procent hoger.

Tijdens de eerste negen maanden van het boekjaar 2011/2012 (periode van 01/04/2011 tot 31/12/2011) werd door Colruyt een geconsolideerde omzetstijging voor de groep van 7,4% gerealiseerd tot 5,9 miljard euro, versus 5,5 miljard euro voor dezelfde periode vorig boekjaar. Voor het derde kwartaal bedraagt de groei 6,7% wat wijst op een vertraging.De detailhandelactiviteit van de groep, die voornamelijk gedragen wordt door de Colruyt-winkels, zag zijn omzet stijgen met 6,2% tot 4,5 miljard euro. De groothandel en foodservice activiteiten zagen hun omzet met 2,2% stijgen tot 968 miljoen euro. Deze stijging kan vooral toegewezen worden aan Spar Groothandel en de Franse Foodservice activiteit. De omzet van de overige activiteiten steeg met 27,1% tot 504 miljoen euro. Deze stijging komt vooral uit de DATS 24-tankstations die hun omzet ten gevolge van prijs- en volumestijgingen, alsook 3 nieuwe openingen, zagen toenemen.Dankzij de laagsteprijzenstrategie slaagde de Halse retailer erin zijn marktaandeel te vergroten. De onzekerheid bij consumenten zorgt er wel voor dat gekozen wordt voor goedkopere producten, wat geleid heeft tot de vertraging van de omzetgroei.Voor Colruyt wordt het een hele uitdaging om zijn winstprognose van dit jaar te halen. De groep verwacht dat de winst gelijk zal blijven als het jaar ervoor, maar in de eerste jaarhelft zakte de nettowinst met 7,8%. De vertraging van de omzetgroei stemt weinig hoopvol.Volgens Pascale Weber van KBC Securities kwamen de verkoopcijfers van Corluyt min of meer conform de verwachtingen uit, waarbij er wel werd verwezen naar de vertraging van de omzetgroei. Ten opzichte van de eerste helft van het boekjaar 2011-2012 vertraagde de margedruk enigszins. Hoewel de koers van het aandeel met 22% is gedaald in 2011, noteert het aandeel nog steeds aan een premie van 22-36% ten opzichte van de sectorgenoten, dit afhankelijk van de gebruikte indicatoren. Het neutraal advies voor het aandeel blijft gehandhaafd, met een koersdoel van 34 euro.John David Roeg van ING merkte op dat de omzet van Colruyt lichtjes teleurstelde, maar dat het handhaven van de guidance toch op enige opluchting kan geven. Roeg handhaaft een verkoopadvies met daaraan gekoppeld een koersdoel van nog 25,50 euro. Op de Brusselse beurs krijgt Colruyt momenteel het voordeel van de twijfel, de koers van het aandeel noteert zowat anderhalf procent hoger.