De zwakte van de dollar ten opzichte van de euro is vooral een gevolg van de sterkere rentedalingen in de VS dan in Europa (en vooral Duitsland). Ook in Europa is de vrees voor toekomstige rentestijgingen omgeslagen in een eerder afwachtende houding, met zelfs een licht neerwaartse ontwikkeling van de rentevoeten tot gevolg.

In de VS valt dit laatste echter in een meer uitgesproken vorm waar te nemen, nu de Amerikaanse centrale bank heel wat minder expliciete standpunten durft in te nemen inzake haar toekomstig rentebeleid en deze laatste ( om overwegend politieke redenen) vooral lijkt te hebben afgestemd op de ontwikkeling van de locale werkgelegenheidsindicatoren. Meer van Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De zwakte van de dollar ten opzichte van de euro is vooral een gevolg van de sterkere rentedalingen in de VS dan in Europa (en vooral Duitsland). Ook in Europa is de vrees voor toekomstige rentestijgingen omgeslagen in een eerder afwachtende houding, met zelfs een licht neerwaartse ontwikkeling van de rentevoeten tot gevolg. In de VS valt dit laatste echter in een meer uitgesproken vorm waar te nemen, nu de Amerikaanse centrale bank heel wat minder expliciete standpunten durft in te nemen inzake haar toekomstig rentebeleid en deze laatste ( om overwegend politieke redenen) vooral lijkt te hebben afgestemd op de ontwikkeling van de locale werkgelegenheidsindicatoren. Meer van Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.