De sombere economische realiteit zal de ECB allicht dwingen tot verdere stappen in de nabije toekomst. Discussies over een muntoorlog lijken overdreven, maar de eurozone zou wel baat hebben bij een zwakkere euro.

Het lijkt evenwel weinig waarschijnlijk dat de ECB daar expliciet voor wil gaan. De beste kans voor groei in de eurozone in de nabije toekomst ligt in de combinatie van een herstel van de wereldeconomie en een iets zwakkere euro. De interne economische dynamiek in de eurozone zal allicht bescheiden blijven.

Het sentiment op de Europese beurzen blijft afwachtend, zonder dat er sprake is van grote bewegingen. Brussel is een uitschieter in positieve zin, waarbij Colruyt over Delhaize is gesprongen. In reactie op de zwakke cijfers staat de koers van Bekaert onder druk.

De sombere economische realiteit zal de ECB allicht dwingen tot verdere stappen in de nabije toekomst. Discussies over een muntoorlog lijken overdreven, maar de eurozone zou wel baat hebben bij een zwakkere euro. Het lijkt evenwel weinig waarschijnlijk dat de ECB daar expliciet voor wil gaan. De beste kans voor groei in de eurozone in de nabije toekomst ligt in de combinatie van een herstel van de wereldeconomie en een iets zwakkere euro. De interne economische dynamiek in de eurozone zal allicht bescheiden blijven. Het sentiment op de Europese beurzen blijft afwachtend, zonder dat er sprake is van grote bewegingen. Brussel is een uitschieter in positieve zin, waarbij Colruyt over Delhaize is gesprongen. In reactie op de zwakke cijfers staat de koers van Bekaert onder druk.