De markten staan volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas wederom onder druk, waarbij in de afgelopen dagen op de meeste beurzen forse verliezen werden opgetekend. De triggers zijn op het eerste gezicht de zwakke cijfers uit China en de angst voor de Amerikaanse tapering.

Maar de eigenlijke oorzaak zijn de tekorten die veel van de groeimarkten hebben op hun handels- en betalingsbalans. Als de rest van de wereld die niet meer financiert dan komen de munten bijna overmijdelijk onder druk en gaan ook vaak de rentes de hoogte in.

De markten staan volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas wederom onder druk, waarbij in de afgelopen dagen op de meeste beurzen forse verliezen werden opgetekend. De triggers zijn op het eerste gezicht de zwakke cijfers uit China en de angst voor de Amerikaanse tapering. Maar de eigenlijke oorzaak zijn de tekorten die veel van de groeimarkten hebben op hun handels- en betalingsbalans. Als de rest van de wereld die niet meer financiert dan komen de munten bijna overmijdelijk onder druk en gaan ook vaak de rentes de hoogte in.