Ondanks de minder gunstige zomermaanden in combinatie met een verder verscherpte concurrentie in een zwakke consumptiemarkt, heeft Colruyt Group een mooi resultaat kunnen neerzetten.

Deze verkoopsresultaten zijn een gevolg van nieuwe winkelopeningen en van promotionele ondersteuning. Dit alles resulteerde in een verdere positieve ontwikkeling van ons marktaandeel doorheen de groep.

De brutowinst van de groep steeg met 3,4% naar EUR 996,4 miljoen komende van EUR 963,6 miljoen wat overeenstemt met een brutowinstmarge van 24,5% tegenover 25,2% vorig boekjaar.

De daling in brutowinst-marge met 67 basispunten werd beïnvloed door het slechts gedeeltelijk kunnen doorrekenen van de verhoogde aankoopprijzen alsook door het wijzigend consumptiepatroon naar goedkopere producten en de aanhoudende competitieve prijsdruk over de verslagperiode.

De verscherpte concurrentie liet zich ook voelen bij onze DATS 24 brandstofstations waar de brutowinstmarge tijdens deze verslagperiode eveneens onder druk stond.

De bedrijfscashflow (EBITDA) is gestegen met 1,6% tot EUR 322,2 miljoen. Het bedrijfsresultaat (EBIT) van de groep steeg met 1,0% van EUR 228,6 miljoen naar EUR 230,8 miljoen.

Het netto financieel resultaat daalde per eind september 2012 tot EUR 0,8 miljoen.

De winst van de periode (aandeel van de Groep) steeg met 1,2% tot EUR 160,6 miljoen. De nettowinst per aandeel (EPS) verhoogde van EUR 1,00 naar EUR 1,03.

Gemengde resultaten, vooruitzichten bevestigd

Marco Gulpers van ING merkte op Colruyt gemengde resultaten bekendmaakte, terwijl de outlook werd bevestigd. Op de huidige koersniveaus is het aandeel correct gewaardeerd, zodat het advies houden en het koersdoel van 34 euro gehandhaafd worden.

Ondanks de minder gunstige zomermaanden in combinatie met een verder verscherpte concurrentie in een zwakke consumptiemarkt, heeft Colruyt Group een mooi resultaat kunnen neerzetten. Deze verkoopsresultaten zijn een gevolg van nieuwe winkelopeningen en van promotionele ondersteuning. Dit alles resulteerde in een verdere positieve ontwikkeling van ons marktaandeel doorheen de groep. De brutowinst van de groep steeg met 3,4% naar EUR 996,4 miljoen komende van EUR 963,6 miljoen wat overeenstemt met een brutowinstmarge van 24,5% tegenover 25,2% vorig boekjaar. De daling in brutowinst-marge met 67 basispunten werd beïnvloed door het slechts gedeeltelijk kunnen doorrekenen van de verhoogde aankoopprijzen alsook door het wijzigend consumptiepatroon naar goedkopere producten en de aanhoudende competitieve prijsdruk over de verslagperiode. De verscherpte concurrentie liet zich ook voelen bij onze DATS 24 brandstofstations waar de brutowinstmarge tijdens deze verslagperiode eveneens onder druk stond. De bedrijfscashflow (EBITDA) is gestegen met 1,6% tot EUR 322,2 miljoen. Het bedrijfsresultaat (EBIT) van de groep steeg met 1,0% van EUR 228,6 miljoen naar EUR 230,8 miljoen. Het netto financieel resultaat daalde per eind september 2012 tot EUR 0,8 miljoen. De winst van de periode (aandeel van de Groep) steeg met 1,2% tot EUR 160,6 miljoen. De nettowinst per aandeel (EPS) verhoogde van EUR 1,00 naar EUR 1,03.Gemengde resultaten, vooruitzichten bevestigd Marco Gulpers van ING merkte op Colruyt gemengde resultaten bekendmaakte, terwijl de outlook werd bevestigd. Op de huidige koersniveaus is het aandeel correct gewaardeerd, zodat het advies houden en het koersdoel van 34 euro gehandhaafd worden.