Op korte termijn blijft de bewegingsvrijheid van de centrale banken beperkt, dit als gevolg van de geopolitieke onzekerheid. De escalatie van de oorlog in Irak gebeurt niet zo ver van de Europese grenzen. De centrale banken zullen dan niet over één nachtje ijs gaan wat betreft het optrekken van de rente.

Volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas Private Banking kunnen we nochtans geruime tijd in een Goldolocks scenario blijven en dat pleit voor een belegging in risicovolle assets. De economie is nog altijd aan de beterhand en voorlopig zal er in de monetaire politiek geen verandering komen.

Op korte termijn blijft de bewegingsvrijheid van de centrale banken beperkt, dit als gevolg van de geopolitieke onzekerheid. De escalatie van de oorlog in Irak gebeurt niet zo ver van de Europese grenzen. De centrale banken zullen dan niet over één nachtje ijs gaan wat betreft het optrekken van de rente. Volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas Private Banking kunnen we nochtans geruime tijd in een Goldolocks scenario blijven en dat pleit voor een belegging in risicovolle assets. De economie is nog altijd aan de beterhand en voorlopig zal er in de monetaire politiek geen verandering komen.